Meer invloed op leerlingniveau in de werelden

Marise deelde dit Idee 15 maanden geleden
Support

Wanneer de leerkracht zelf het leerlingniveau kan aangeven in de werelden hoeft een leerling niet eerst bepaalde sommen te kunnen voor hij in een andere wereld kan. Ik heb nu te maken met een leerling die de tafel van 2 niet kan oefenen omdat zij de wereld: getallen tot 20 herkennen, nog niet heeft afgerond. Deze sommen beheerst ze allang, zonde van haar tijd als ze die eerst allemaal moet maken, voordat ze met het doel keersommen met de tafel van 2 aan de slag kan.

Reacties (2)

foto
110

Dag Marise,

Dank voor je opmerking. Wanneer je het startniveau (zie ook deze blog) instelt, kun je meer op de juiste plek in de leerlijn instappen. Helpt dit nog onvoldoende? Dan horen we het graag.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
35

Hier loop ik ook tegenaan, omdat een aantal leerlingen van mij halverwege het jaar zijn ingestroomd. Voor heb kan ik alleen een startniveau instellen van het begin van het schooljaar.

foto
36

Dag Annemarie,

Bedankt voor je reactie. Mocht je vooral last hebben van de voorwaardelijkheden, zou je deze ook (tijdelijk) via een buddy kunnen laten uitschakelen. Dat heeft wel een aantal potentiële nadelen, maar mogelijk biedt dat voor jou een uitkomst. Lees daarvoor ook dit artikel.

^Pieter

foto