doelenboekjes op referentiedoelen

Bas Vernooij deelde dit Idee 4 maanden geleden
In overweging

In de hogere groepen zijn de doelenboekjes niet op referentiedoelen. Het zou mooi zijn als de doelenboekjes (zeker in groep 8) gebaseerd worden op de referentiedoelen. Nu staan alleen de 1F doelen daarin.

Reacties (4)

foto
16

Bedoeld wordt dat nu de referentiedoelen alleen op 1S doelen staan. Andere referentiedoelenboekjes zijn welkom.

foto
13

Dag Bas,

Bedankt voor je suggestie. In alle doelenboekjes staat per doel aangegeven bij welk referentieniveau ze horen. Daarmee kun je met leerlingen afspreken welke doelen voor hen relevant zijn. Dit kan ook per domein binnen een vakgebied verschillen (bv. getalbegrip, optellen & aftrekken en vermenigvuldigen & delen alles op 1F en meten, tijd & datum alles op 1S en meetkunde alles op 1X).

Bedoel je dit of bedoel je iets anders?

^ Pieter

foto
15

In aanvulling:

De doelenboekjes zijn inderdaad per leerjaar ontwikkeld. Omdat 1F-stof grofweg tot en met het regulier aanbod van groep 6 loopt, worden in groep 8 in het reguliere aanbod alleen 1S en 1X-doelen aangeboden. Zie hiervoor ook de visuele leerlijn van rekenen. Leerlingen die in groep 8 met 1F-stof werken, kunnen momenteel gebruik maken van de doelenboekjes van eerdere leerjaren. Ondertussen kijken we naar andere oplossingen. Hiervoor staan we uiteraard open voor suggesties.

Hartelijke groet,Pieter

foto
16

Dank voor de uitleg!